Nu este un lucru nou faptul că tot ce există în Univers este o formă de manifestare a energiei. Fie că vorbim despre obiecte, planete, oameni, viețuitoare, gânduri, fenomene naturale – vizibile sau invizibile, totul este ENERGIE.
La fel este și spațiul în care lucrăm sau locuim; este în esență, o formă de energie subtilă, invizibilă ochiului uman.
Această energie poate fi benefică sau mai puțin benefică, în funcție de câteva elemente. Hai să vedem care ar fi acestea.
1. Oamenii
Energia unui loc este foarte mult influențată de oamenii care își petrec timpul acolo.
Dar și invers. Este o relație de influențare reciprocă între om și spațiu. Un spațiu cu o energie nepotrivită poate induce o stare de disconfort și apăsare asupra oamenilor, dar și un spațiu cu o energie bună, poate fi perturbat de un om cu multe probleme energetice nerezolvate.
2. Ordinea
Pe lângă influența oamenilor, energia unui spațiu este influențată și de un alt element destul de vizibil – O R D I N E A.
Atunci când spațiul în care ne desfășurăm activitatea este încărcat de tot felul de obiecte, când lucrurile sunt haotic împrăștiate, iar dezordinea se vede ”de la o poștă”, energia acelui spațiu este afectată, și implicit, o dată cu ea și energia noastră.
De la specialistul în Feng-shui, Marie Diamond, am aflat prima dată că ABUNDENȚA, PRODUCTIVITATEA, EFICIENȚA, MOTIVAȚIA și BUCURIA INTERIOARĂ, sunt DIRECT influențate de un ”feng-shui” bun, care are în spate o aranjare potrivită a elementelor de design, dar mai ales de ORDINEA pe care o păstrăm.
Ce putem face pentru a aduce o energie benefică în spațiul în care lucrăm?
– să triem și să ordonăm lucrurile puse haotic;
– să punem biroul cu orientarea către ușă (când suntem la birou, să avem vederea liberă către ușă, fără blocaje);
– să punem o culoare deschisă, pastelată sau virbrantă, pe unul dintre pereții camerei (ceva ce ne place și ne induce o stare de bine, iar restul pereților pot fi albi);
– să punem o plantă suculentă pe biroul la care lucrăm sau orice altă plantă vie (de preferat nu cactus și clar nu flori artificiale);
– să avem o sursă de lumină bună, fie naturală, fie artificială – dar bună;
– să aspirăm constant și să ștergem praful mai des, deoarece praful crează blocaje în curgerea energiei benefice;
– pe pereți să avem tablouri, fie cu peisaje din natură, fie cu mesaje frumoase; nu se recomandă poze cu animale;
– să înlocuim parfumurile sintetice cu un difuser cu uleiuri esențiale (uleiurile esențiale nu sunt dăunătoare pentru plămâni și ne feresc de alergii; parfumurile sintetice, oricît de frumos ar mirosi, ne afectează sănătatea și ne predispun către alergii sau boli pulmonare);
– să avem o muzică de fundal, preferabil pe frecvența de 432 Hz, frecvența în armonie cu corpul și spiritul nostru.
Sper să vă fie de folos aceste recomandări. Eu le-am pus în aplicare de la începutul anului și pot spune că e mult mai multă energie benefică în spațiul în care mă desfășor.
Sunt mai liniștită când creez, simt o stare de bine și mi-e drag să știu că energia este una mai bună în mine și-n jurul meu.
✅ Ce schimbări îți propui să faci această săptămână?
Aș fi curioasă să mi le împărtășești. Sunt sigură că vei observa efectele benefice încă din prima zi. 🙂
Totodată, dacă vrei să ajuți prietenii tăi dragi să își îmbunătățească energia spațiului, te invit să dai un share acestei postari.
Îți doresc o săptămână cu energie benefică.