Coș

Trăieşte cu sens

"De ce îi e omului de astăzi foame? De iubire şi de sens"

N. Steinhardt

De ce este important să trăim cu sens?

De ce este important să cunoaştem direcţia în care ne îndreptăm?

Cum putem face, din călătoria de cunoaştere a propriei persoane şi a misiunii personale, o călătorie pe deplin asumată, conştientă, ghidată de noi înşine şi valorile care ne reprezintă?

Acestea sunt câteva întrebări la care doresc să-ţi răspund, legându-mă direct de povestea vieţii mele, pentru a te putea ajuta să conştientizezi că multe din neîmplinirile pe care le trăieşti vin din lipsa semnificaţiei în viaţa ta.

Sigur ai trecut prin momente în care te-ai întrebat încotro se îndreptă viaţa ta. Ai simţit de multe ori că eşti dezorientat şi neîmplinit, iar agitaţia şi stresul păreau să acapareze zilnic din teritoriul bucuriei tale. Însă în tot acest haos epuizant existau momente de linişte, în care realizai că viaţa e mai mult decât a merge la un job, că e mai mult decât a avea două concedii planificate pe an şi a fi într-o goană continuă după succes.

Momentele acestea de conştientizare îţi dădeau sentimentul că nu trăieşti viaţa din plin şi că nu ştii care e rostul tău pe acest pământ. Probabil resimţeai o dorinţă stringentă de a te redescoperi şi a afla ce ai putea face pentru a te simţi împlinit. Am fost şi eu în această poveste şi te înţeleg perfect.

 

Sunt întrebări pe care am început să mi le pun atunci când am conştientizat pentru prima dată că trăiesc într-o depresie care mi-a furat treptat: bucuria, curajul de a visa, dorinţa de a îndrăzni să fac mai mulţi paşi spre a mă redescoperi cu adevărat; spre a înţelege cine sunt eu şi care mi-e locul pe acest pământ.

Când am început să îmi dau seama că am o problemă, am făcut primul pas spre vindecare. Ştiam că nu sunt bine şi că nu pot continua la nesfârşit cu frica, tristeţea, nemulţumirea şi lipsa curajului de a-mi lua viaţa în propriile mâini, aşadar am făcut următorul pas: am ales cum vreau să trăiesc.

Dacă vrei şi tu să schimbi în mai bine viaţa ta, e important să înţelegi că împlinirea vine din alegeri, decizii şi puterea interioară de a găsi semnificaţia în ceea ce facem.

Fără semnificaţie nu facem altceva decât să plutim în derivă.

Fără semnificaţie nu putem trăi o viaţă împlinitoare, plină de recunoştinţă, entuziasm şi bucurie. Fără semnificaţie e ca şi cum am trăi cu un gol în suflet, pe care nimic material nu îl poate umple.

Dacă vrei să pornim împreună în căutarea semnificaţiei, eu sunt aici ca să îţi ofer paşii care  te pot ajuta să îţi găseşti drumul. Am să te ghidez, prin exerciţii simple şi validate, astfel încât vei putea găsi răspunsurile pe care, poate, le căutai pînă acum.

Există o singură condiţie pentru a reuşi: să îţi doreşti cu adevărat să te apropii de sensul din viaţa ta.

Eu sunt aici.