Share via:

În orice domeniu ți-ai dori să evoluezi, în oricare arie a vieții tale ai considera importantă creșterea, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să conștientizezi felul în care te raportezi la ceea ce îți dorești să obții.
Cu alte cuvinte, perspectiva pe care o ai cu privire la dorințele sau obiectivele tale cele mai importante este definitorie pentru rezultatele tale de mai târziu.
Chestionarea acestei perspective este utilă, din mai multe motive:
- A-ți clarifica de ce vrei anumite lucruri/schimbări/ obiective te poate ajuta să ajungi la dorințele cele mai semnificative din viața ta;
- A valida dacă ai nevoie cu adevărat de acele schimbări, fie îți va consolida motivația pe parcursul procesului, fie te va face să reconsideri perspectiva și să alegi un alt obiectiv;
- A trece obiectivele prin filtrul valorilor personale te va ajuta să fii aliniată la nivel de semnificație și scop în viață, iar acest lucru e esențial, mai ales dacă ți-ai dat seama că ai venit cu o misiune importantă aici pe pământ;
- A te întreba dacă ceea ce îți dorești este RELEVANT pentru viața ta te va ajuta să elimini obiectivele de tip ”balast” – care nu au o semnificație pentru evoluție, pentru atingerea împlinirii (plenitudinea sufletească).
Desigur, după clarificarea de ce-ului, următorul pas ar fi să identifici care este primul gând care îți vine în minte raportat la reușita obiectivelor stabilite.
Și aici sunt diferite perspective pe care, aproape că le putem considera arhetipale (pattern-uri general valabile pentru o categorie mai extinsă):
- Unii oameni consideră din start că nu merită efortul, dacă schimbările par a fi ” prea mari”;
- Unii cred că pot obține schimbările pe care și le doresc, într-o manieră facilă, doar dacă își doresc suficient de mult;
- O mare parte dintre oameni, încep cu piedicile în minte;
- Un alt segment, mai restrâns, pornește cu o atitudine de învingător, neacceptând scuzele de genul ”nu pot, e prea greu etc”;
- Alții au nevoie de claritate – de pași foarte clari, altfel bat pasul pe loc și nu trec la acțiune;
- Și foarte puțini, sunt aceia care își cunosc misiunea de viață, își cunosc obiectivele importante și merg înainte susținuți de un flow divin, aș putea spune, care nu le perturbă liniștea interioară, nu le compromit energia și starea de bine și nici nu-i destabilizează dacă lucrurile iau întorsături neașteptate.
Să-ți faci timp pentru tine, pentru a analiza ce-ți dorești cu adevărat, e esențial.
Investiția în autocunoaștere și în analizarea etapelor pe care le parcurgi și a obiectivelor pe care le consideri relevante pentru viitorul tău, va influența, nu numai creșterea ta personală și profesională, ci și viața celor dragi ție.
Uneori e mai ușor să ne găsim scuze, alteori e mai ușor să trecem la acțiune văzând cât de mult ne sabotează potențialul acele scuze.
Putem trece de la „e prea greu să îmi fac timp”, ”e prea greu să schimb acest obicei” la ”e prea greu să mai rămân în această situație”, ”e prea greu să mai duc aceste tipare de acțiune pe mai departe”.
Diferența o face conștientizarea.
Conștientizarea că vrei să fii mai aliniată cu tine.
Că vrei să schimbi ceea ce nu te reprezintă, dar fără presiune, fără să pui și mai multă greutate pe umerii tăi.
Conștientizarea că poți să îți transformi viața și să lucrezi pentru visul tău, trăind frumos, în același timp.
Știi ce e minunat? că poți începe să îți schimbi perspectivele de viață, fără presiunea competiției sau comparației cu ceilalți.
- Poți începe să crezi că e o mică șansă să fie altfel – să evoluezi, dar în ritmul potrivit ție.
- Poți începe să conștientizezi că puterea schimbării e la tine, fără să te raportezi mereu la trendurile pe care le vezi în Social Media.
- Poți vedea, cu adevărat potențialul tău, după primele explorări personale.
- Mai mai mult decât atât, în timp, exercițiul acesta al chestionării perspectivei va deveni un obicei valoros care te va ajuta să elimini acel balast de obiective, gânduri și acțiuni care nu sunt aliniate cu Sinele tău.
Te susțin să faci asta. Te susțin și te îndemn să îți faci timp pentru tine.
Și dacă simți că ai nevoie de un ghid tăcut al redescoperirii personale, te invit să vezi cum e Jurnalul acceptării de sine.
Dacă:
Ți-ai dori să nu mai cauți mereu validarea celorlalți, ci să alegi mai des prin ghidarea inimii;
Ai vrea să scapi de perfecționismul nesănătos, care-ți sabotează liniștea;
Ti-ai propus să te eliberezi de sentimentul că nu ai făcut destul, că mai nimic din ceea ce faci nu e suficient de bine;
Îți dorești să găsești curajul de a manifesta viziunea sufletului tău înțelegând că viața este despre ceva mai bun și înălțător decât rutina de zi cu zi.
Atunci Jurnalul acceptării de sine poate fi o resursă terapeutică în viața ta.
Mulțumirea de sine poate fi darul care te ajută să vezi cu mai multă claritate binecuvântările din viața ta.
Te invit să o descoperi!
Share via: